Attorneys-at-Law

Tudor Chiuariu - Arbitraj Intern si International
Chiuariu & Asociatii - Performanta in drept sportiv
Avocatura - Justitie fara secrete

Comunicate de presă

Avocaţii de la Chiuariu & Asociaţii câştigă pentru fotbalistul Cornel Buta litigiul la FIFA cu clubul ucrainean Volyn Lutsk

16.04.2013

În urma acțiunii depuse în februarie 2012 de către avocaţii Chiuariu & Asociaţii, Camera pentru Soluţionare a Litigiilor din cadrul FIFA (Dispute Resolution Chamber – DRC) a dat, în luna martie, a.c., câştig de cauză parţial jucătorului de fotbal Cornel Buta.

 

Chiuariu & Asociaţii au obţinut, conform deciziei DRC, obligaţia ce revine clubului ucrainean Volyn Lutsk de a plăti drepturile salariale restante cuvenite fotbalistului Cornel Buta, plus dobândă anuală de 5% (calculată începând cu data de 12 februarie 2012, până la momentul achitării).

De asemenea, potrivit aceleiași decizii, Volyn Lutsk mai este obligat să achite jucătorului român o compensaţie pentru rezilierea contractului, reprezentând restul salariilor datorate până la finalul contractului, plus  dobândă anuală de 5% (calculată începând cu data de 15 martie 2013, până la momentul achitării).

„Semnificația acestei hotărâri este aceea că nu mai există locuri în lumea fotbalistică unde legea și contractul nu sunt respectate. Din păcate, în acest caz, nerespectarea de către clubul ucrainean a contractului cu dl. Buta a avut consecințe negative asupra carierei acestuia. Decizia FIFA e un avertisment pentru cei care nu vor să respecte contractele: mai devreme sau mai târziu, vor plăti mai mult” a spus Tudor Chiuariu, partener senior al Chiuariu & Asociaţii.

Nerespectarea deciziei Camerei pentru Soluţionarea Litigiilor va atrage înaintarea cazului către Comitetul Disciplinar al FIFA, în vederea sancționării clubului ucrainean.


inapoi