Attorneys-at-Law

Tudor Chiuariu - Arbitraj Intern si International
Chiuariu & Asociatii - Performanta in drept sportiv
Avocatura - Justitie fara secrete

Echipa noastră


Andreea Stănescu Avocat Senior

E-mail: andreea.stanescu@chiuariulawyers.ro

Scurtă prezentare:

Andreea este membră a Baroului București din luna februarie a anului 2014 și s-a alăturat echipei “Chiuariu & Asociații", " în cursul aceluiași an. A absolvit Facultatea de Drept în cadrul Universității și în prezent urmează cursurile Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților.

Înainte de a se alătura echipei noastre, Andreea a lucrat în domeniul Dreptului Civil și al Dreptului Afacerilor, oferind asistență și reprezentare juridică societăților comerciale privind proceduri specifice de recuperare a creanțelor (insolvență, acțiuni în pretenții, ordonanțe de plată, executări silite). De asemenea, Andreea are experiență în Drept Administrativ și Fiscal, fiind implicată în proceduri de executare silită a creanțelor bugetare și acordând consultanță juridică de specialitate mai multor instituții administrativ-teritoriale.

În cadrul societății “Chiuariu & Asociații", Andreea s-a specializat în materia Dreptului penal, asigurând cu succes asistența și reprezentarea clienților în dosare ce au ca obiect infracțiuni economice, infracțiuni de corupție, în special cele referitoare la interesele financiare ale Comunităților Europene prevăzute de Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

Totodată, Andreea este implicată în mod activ în diverse cauze litigioase din domeniul Dreptului Administrativ, mai ales în cele având ca obiect evaluarea averilor, precum și regimul juridic al incompatibilităților și conflictelor de interese prevăzute de dispozițiile Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice.

 • Domenii de expertiză:

  Drept Penal al Afacerilor, Drept Administrativ

 • Experienţă profesională:

  • Avocat stagiar, Membru al Baroului București (2014)
  • Paralegal (2011)
 • Studii:

  • Institutul de Pregătire Profesională a Avocaților (în desfășurare)
  • Licență în Drept, Facultatea de Drept - Universitatea București (2011)
 • Limbi de lucru:

  Română (nativ), Engleză